25 maart 2009

Plaatsing Jop in Ooij

De weersomstandigheden zaten woensdag de bouwers van de nieuwe Jongeren Ontmoetings Plaats (JOP) niet mee, maar toch gingen ze gestaag door met het inelkaar zetten van het nieuwe bouwwerk. Wethouder Leidy van der Aalst kwam samen met Fred Kort van de gemeente Ubbergen een aantal keren poolshoogte nemen en ze zagen dat alles goed ging. Deze nieuwe JOP neemt de plaats in van het oude hanghok van de jeugd aan de Wilhelminaplas en is van (hopelijk) "hufterbestendig" materiaal gemaakt. Althans daar gaat men van uit. De oude Jop werd op 13 februari 2001 geplaatst en heeft het, na enige herstelwerkzaamheden uitgehouden tot het einde van 2008. Op de linker foto de plaatsing van de Jop in 2001 en de rechter foto de huidige plaatsing. De officiële opening zal op 8 april, 16.30 uur plaats vinden en zal een feestelijk tintje krijgen. De JOP werd geplaatst door het Limburgse bedrijf REPLAY uit Beringe. zie de foto’s