22 januari 2009

Fatsoen

 Als je onder de burgers een onderzoek instelt waar ze zich erg aan ergeren dat staat meestal het probleem "Hondenpoep" op de eerste plaats. In alle dorpen heeft men daar last van. Zo kent Ooij zijn Wilhelminaplas waar de overlast veelvuldig voorkomt en waar een buurtbewoner elke dag, voorzien van schep en zak, de rotzooi van een ander opruimt. Ook rondom de school in Beek en het Kulturhus is het een groot probleem en menig kind of volwassene heeft daar al kennis mee gemaakt.  Zo ook woensdagmorgen, bij de Biezenkamp. Daar liep een baasje met zijn loslopende hond en de hond deed zijn of haar behoefte in het grasveld van de school, terwijl het baasje doorliep. Ondanks het feit, dat hem nog nageroepen werd om het op te ruimen, wat al dan niet gehoord werd, bleef de school toch met een enorme hoop in het gras achter. De hond weet niet beter.
 dscf2077hond  dscf1933politie  dscf2096hond