22 januari 2009

Essen en Wilgen gerooid in Koningsholster.

 Een hoogwerker (de kenners zullen hem misschien herkennen als de ooit gele kraan van Rob Kroes) moest er aan te pas komen om 17 wilgen en essen te vellen vanaf een bosje aan de Koningholster te Beek. Om zo weinig mogelijk te beschadigen van de ondergrond en de beplanting werd na rijp beraad besloten om deze noodzakelijke ingreep op deze manier uit te voeren. "Acrobaat" Marc Bartelds liet zich steeds naar boven takelen om de kettingen in de boom vast te maken, waarna de stam net boven de grond werd doorgezaagd en de boom uit het bosje getakeld kon worden. Het werk werd uitgevoerd door hoveniersbedrijf "De Overhaag" uit Leuth in opdracht van de gemeente Ubbergen. Ook werden nog twee bomen getopt. zie de foto's
 dscf2193bomen  dscf2220boom