20 november 2008

1.000.000 ste bezoeker museum Het Valkhof

dscf5633valkhof1miljoen   Donderdag 20 november heeft de burgemeester van Nijmegen, Thom de Graaf, de miljoenste bezoeker van Museum Het Valkhof, sinds de opening op 15 september 1999, verwelkomd. De gelukkigen waren de heer Wim Jager en mevrouw Maria Essink uit Hengelo.  Marijke Brouwer, directeur Museum Het Valkhof, overhandigde als cadeau een Labrys-museumreis naar de Golf van Napels, gerelateerd aan de expositie ‘Luxe en decadentie. Leven aan de Romeinse goudkust'. Het cadeau (totale waarde ruim € 2.000,- ) is mogelijk gemaakt door de samenwerking tussen Museum Het Valkhof en de Nijmeegse reisorganisatie Labrys Reizen. De burgemeester feliciteerde het museum met deze mijlpaal en overhandigde directeur Marijke Brouwer een gedenksteen gemaakt door beeldend kunstenaar Marieke van Baarle. zie de foto's

 

 


 

Bij de opening op 15 september 1999 stelde Museum Het Valkhof zich ten doel om 70.000 bezoekers per jaar te ontvangen. Dat aantal is van meet af aan overtroffen: gemiddeld bezoeken ruim 100.000 mensen per jaar het museum. Dit is mede te danken aan grote, succesvolle tentoonstellingen als ‘Een echte Toorop' (2003, 45.000 bezoekers), ‘De gebroeders Van Limburg' (2005, 91.000 bezoekers) en ‘De laatste uren van Herculaneum' (2006-2007, 122.000 bezoekers).

De vaste collectie van Museum het Valkhof is gedurende het hele jaar te zien. Het museum heeft een grote en belangrijke collectie Romeinse archeologie, maar ook een omvangrijke verzameling oude en moderne kunst. Deze vaste collecties staan opgesteld in een spraakmakend, modern museumgebouw ontworpen door UN Studio van Berkel en Bos.

De expositie ‘Luxe en decadentie' (75.000 bezoekers verwacht) is nog tot en met 4 januari 2009 te zien in Museum Het Valkhof.