9 november 2008

Boerenlandpad geopend

Op zaterdag 8 november openden de Nijmeegse wethouder Jan van der Meer en de burgemeester van Ubbergen, Paul Wilbers, een nieuw boerenlandpad in de Ooijpolder. Het pad, onderdeel van de toekomstige wandelverbinding Ubbergen-Persingen-Ooij, loopt vanaf Kasteelsche Hof, kruist de Leuthse straat bij de zogenoemde Dikke Boom en gaat richting het trekpontje. Als de hele wandelverbinding af is, kunnen wandelaars vanuit Ubbergen over boerenland de polder in lopen. De firma Dekker Van de Kamp heeft de grondwerkzaam heden uitgevoerd. Ook zijn de benodigde gronden van Dekker Van de Kamp, in overleg met agrariër H. Kroes, vroegtijdig ter beschikking gesteld. Wethouder Jan van der Meer en burgemeester Paul Wilbers hebben als openingshandeling, hooi, vermengd met een bloemrijk kruidenmengsel, langs de oevers van de nieuw gegraven poel uitgestrooid. zie de foto’s. dscf1768boerenlandpad