5 oktober 2008

Verregende kermiszondag in Leuth

 Het slechte weer was ook in Leuth spelbreker tijdens de start van de kermis van Schutterij de Vriendenkring. Door de regen kon de geplande optocht, waarbij het oude en het nieuwe koningspaar, de jeugdkoning en het keizerspaar worden opgehaald, niet doorgaan. Daarom ging alleen de koets rond om de verschillende hoogheden van huis te halen. In de schutterstent, zaal de Vriendenkring, waar ook de bevriende schutterij uit het Duitse Schottheide aanwezig was, werd het nieuwe koningspaar Harrie en Annelies Tissen, door de keizer en keizerin geïnstalleerd en werd een vendelhulde gebracht. Daar werd tevens afscheid genomen van het oude koningspaar. zie de foto's     dscf4763kermisleuth


Ook werden de prijzen uitgereikt aan de winnaars van het schieten op de vogel bij het koningschieten en kregen Geert Booltink en Bart Engelen de versierselen uitgereikt, behorende bij hun ere-lidmaatschap, zoals in de bestuursvergadering eerder was besloten. Jeugdkoning Stefan Hubbers werd voor het tweede jaar achtereenvolgend geïnstalleerd als jeugdkoning.