2 september 2008

In gebruik name digitale schoolborden basisscholen.

 dscf3934digiborden  Op de ledenvergadering van Rabobank Rijk van Nijmegen van de vestiging Ubbergen in februari 2008 heeft de bank vijf digitale schoolborden beschikbaar gesteld uit het Coöperatiefonds aan de basisscholen in Beek, Berg en Dal, Ooij, Leuth en Kekerdom. Na de nodige voorbereidingen en technische werkzaamheden  zijn dinsdag 02 september de borden formeel overhandigd door Wim Warmerdam, vestigingsdirecteur van de bank in Beek en in gebruik genomen door de scholen. Zie de foto's


 

Op de  Biezenkamp in Beek, Titus Brandsmaschool in Berg en  Dal, Op Weg in Ooij , De Bijenkorf in  Leuth en St. Laurentius in Kekerdom was een ontvangst georganiseerd voor de heer Warmerdam en kreeg hij uitleg over de mogelijkheden van het digitale schoolbord.  De vele lesmogelijkheden en de directe verbinding met Internet maakt het lesgeven voor de docenten een stuk aangenamer en de kinderen zijn blij met deze onderwijsmiddelen, die goed aansluiten bij hun computergebruik thuis en in de klas.

Tijdens de bijeenkomst werd ook aandacht besteed aan de Open Monumentendag van 14 september, waarbij de kinderen een baksteen met hun eigen naam kunnen bakken en die als aandenken te bewaren. Op deze wijze maken de kinderen ook kennis met de rijke baksteenhistorie van de Ooijpolderen De Duffelt.

 

1) Groep 8 van de Biezenkamp

2) Groep 3 van Titus Brandsma

3) Groep 5 van Op Weg

4) Groep 8 van De Bijenkorf 

5) gecombineerde groep 5 en 6 van St Laurentius