13 juni 2008

Vuilniswagen naast de dijk

 Een vuilniswagen geladen met alle GFT afval van de inwoners van Ooij en omgeving is vanmorgen op de Kerkdijk in Wercheren gedeeltelijk naast de weg geraakt en dreigde vervolgens helemaal om te vallen. De chauffeur en de bijrijder konden het voertuig veilig verlaten, terwijl een tweede bijrijder, die achterop de wagen stond, al van de wagen was gesprongen. De problemen ontstonden toen de chauffeur een scherpe bocht naar links moest maken op deze smalle dijk en daartoe eerst een eindje naar rechts, richting de zeer smalle en steile berm was gereden. Door de meesturende achterwielen werd dit nog eens extra versterkt, waarna de vrachtauto naast de rijbaan terecht kwam. I.v.m. het gewicht van de wagen, ruim 25 ton, moest er een grote kraan van de fa. Jenniskens aan te pas komen om de wagen weer op de weg te zetten. zie de foto's  dscf8468vuilniswagen