14 juni 2008

Muziekmiddag de Zonnebloem in de Rosmolen.

  Vrijdag 13 juni werd door de Zonnebloemafdelingen uit de gemeente Ubbergen weer een muziekmiddag georganiseerd. Vorig jaar werd dit voor het eerst in De Sprong in Ooij georganiseerd en deze keer was het in de Rosmolen in Leuth. Het zaaltje zat goed vol met Zonnebloemgasten die gebracht waren door chauffeurs die de afdelingen regelmatig de helpende hand toesteken. dscf8589zonnebloemleuth De middag werd geopend door de besturen van de drie afdelingen met het zingen van het Zonnebloemlied waarna De Spetters er lustig op los speelden. Speciaal aan deze middag was de aanwezigheid van vijf leerlingen van de HAVO uit Ubbergen die bij de afdeling Ooij/Persingen hun Maatschappelijke Stage hebben gelopen en nu assisteerden bij het rondbrengen van de cake en de hapjes maar ook een optreden verzorgden met de liedjes "Ja zuster, nee zuster" en "Twips". Het gezellig kletsende gezelschap in de Rosmolen werd heel stil tijdens het prachtige optreden van Rieky Willems met haar liedjes in Brabants dialect en haar gitaarspel.  Aan het eind van de geslaagde middag werd door de Spetters het Ubbergs volkslied gespeeld en dit werd door de Ubbergse gasten uit Hoog en Laag uit volle borst meegzongen. Gezien de positieve reacties en de bedankjes zal er volgend jaar zeker weer een muziekmiddag komen die dan in Beek zal plaats vinden. zie de foto's