25 mei 2008

WK wielrennen op de dijk

dscf6995wkwielrennen   Vrijdagavond deden 20 dames en 38 heren mee aan de individuele tijdrit bij de wereldkampioenschappen Wielrennen en mountainbiken voor studenten, welke voerde over de Ooijse Bandijk en Erlecomsedam te Ooij. Diverse mensen hadden hun stoelen op de dijk buiten gezet en moedigden de renners aan. zie de foto's

De Gelderlander van 240508 

OOIJ – Twintig dames en 38 heren op fietsen houden de hele avond de polder bezet. Ze proberen om beurten een zo snel mogelijke tijd neer te zetten op de tijdrit. De rit gisteravond was een onderdeel van het WK Wielrennen voor studenten dat woensdag begon. Deelnemers startten op de Waalkade en kwamen over de finish in Heilig Landstichting. Het parcours telde 34, 8 kilometer. Wereldkampioen bij de mannelijke studenten werd Malaya van Ruitenbeek. Bij de vrouwen won Iris Slappendel die titel.