19 mei 2008

Ooijse schuttersvrouwen op de fiets

 De dames van de schietclub van de Ooijse schutterij Eendracht hebben zondag hun jaarlijkse uitstapje op de fiets gemaakt. Al om 10.00 uur vertrok deze damesschietgroep op de fiets vanaf de Sprong naar een voor hen onbekende bestemming, die alleen bekend was bij de organiserende dames. Via de Driedijk in Leuth, waar gelijk al de eerste koffiestop was, Kekerdom kwamen ze in Millingen uit, waar ze terecht kwamen bij Atelier Mimi, het atelier van Mimi Seegers-Schipperheijn, om zich daar in een workshop plakken en schilderen uit te leven. De groep vertrok daar in de middagom weer naar Ooij te gaan, waar ze bij Agnes Arnts-Spierings op het voormalig kasteel Ooij werden ontvangen. Daar werd hen de geschiedenis van de Ooijse schutterij aan de hand van het prachtige foto archief getoond. De dag eindigde ook in Ooij met een buffet, voorafgegaan door een wijnproeverij, met voorlichting over de wijnen door Leo Looijschelder. zie de foto's  dscf4889damesschutters