17 mei 2008

Zinken medaille Kaloramamars

 Ondanks het slechte weer liepen er vandaag toch zo'n 650 liefhebbers de Kaloramawandeltocht. Dick de Valk, een 75 jarige oud-marinier, legt uit dat het ook vandaag weer een prachtige tocht was, maar wél een zware tocht. Niet omdat het een beetje regende, maar de vele trappen de duivelsberg op maakten het misschien wel de zwaarste tocht die hij ooit gelopen heeft, terwijl hij ook een trouwe vierdaagseloper is. Een prima training voor de komende vierdaagse dus. Tevreden wandelt hij de laatste kilometers. Hij heeft genoten van de prachtige natuur, de prettige, sportieve sfeer en de heerlijke geuren in de vochtige bosachtige omgeving. Hij liep de kaloramatocht 4 maal eerder: in 1946, 1947, 1948 en 1949. Daarna niet meer, tot dit jaar. Trots draagt hij de medaille uit 1946 een zinken exemplaar; er waren immers nauwelijks andere materialen zo vlak na de oorlog. De voorzitter van de organisatie, de heer Tromp, bewondert de oude medaille en constateert dat het een bijzonder exemplaar is. Zijn advies: 'Houd hem in ere, wees er zuinig op' Dat neemt Dick ter harte. Volgend jaar loopt hij wéér. Mét de zinken medaille.
 dscf4373  dscf4372  dscf4372oud