9 april 2008

Laurentiusschool rent voor Rondje Millingen

De leerlingen van de Laurentiusschool hebben vanmorgen op de Duffeltdijk in Kekerdom geoefend voor het a.s. "Rondje Millingen".  Onder leiding van Sandra Stoffels en een aantal leerkrachten  hebben ze, na een warming up, 1000 meter gelopen en daarvoor kregen ze aan het einde van de cinic een echt diploma. zie de foto's    dscf3142lopers

 

Uit de Gelderlander van 100408 

KEKERDOM – Het was gistermorgen hardloopdag in de polder. In drie verschillende dorpen kregen scholieren training voor Rondje Millingen die zon­dag 20 april wordt gehouden. Er zijn twee specia­le afstanden voor de kinderen, de 500 en de 1.000 meter. Vorig jaar deden er 200 mee, dit jaar worden er nog meer verwacht. De dijk bij Ke­kerdom was sportief gevuld met de kinderen van de Laurentiusschool. In Leuth kregen groepen van 't Bijenveld hardlooples, in Millingen die van de Martinusschool.

 

Modder maakt Rondje Millingen moeilijk
KEKERDOM – De ogen van organisa­tor Gerrit-Jan Griepsma van Rond­je Millingen zijn de komende an­derhalve week gericht op de weers­berichten. Het hangt veel af van de regen, hoe de wedstrijd over 10 kilometer op zondag 20 april gaat verlopen. Griepsma is er trots op dat het parcours in de tweede editie van de hoofdafstand van Rondje Millingen voor het eerst door de Millingerwaard loopt. Maar het natuurgebied heeft de af­gelopen weken veel te lijden gehad onder de regenval.
Op enkele plaatsen is het parcours zo modderig dat er eigenlijk geen fatsoenlijke hardloopwedstrijd ge­houden kan worden. Vooral het deel van de Millingerwaard waar doordeweeks veelvuldig zand­auto's rijden naar de ontgron­dingslocatie, is er slecht aan toe. Ook stalen rijplaten hebben niet kunnen verhinderen dat het par­cours een soort steeple chase is ge­worden. De platen zelf zijn voor hardlopers ook niet ongevaarlijk om over te lopen.
Bij de generale repetitie afgelopen zondag kon de eigenlijke route dan ook niet gelopen worden, zo­dat van een parcoursverkenning geen sprake was. De deelnemers aan de training werden over het verhard fietspad langs de Waal ge­leid, terwijl het parcours in feite dwars door de waard loopt. Ook de alternatieve route was overi­gens op enkele plaatsen nauwe­lijks begaanbaar.
Als het volgende week opnieuw gaat regenen, wordt de 10 kilome­ter voor de tweehonderd deelne­mers een modderrace. „We advise­ren dan om oude kleren en schoe­nen aan te trekken", zegt Grieps­ma. „ De race gaat in ieder geval door de Millingerwaard."


http://www.loopgroepooijpolder.nl/