10 maart 2008

Live reebok kijken op dooddoetleven.nl

 De website van het project ‘Dood doet Leven' waarin ARK Natuurontwikkeling en Staatsbosbeheer de rol van dode dieren in de natuur uitlichten, toont nu 24 uur per dag live-beelden. De verbinding is in samenwerking met Omroep Gelderland tot stand gekomen. De website http://www.dooddoetleven.nl/  laat nu ‘realtime' beelden zien van de gasten in het restaurant in natuurgebied de Groenlanden.De clientèle laat het overigens de laatste tijd overdag wat afweten. Vanwege de grote belangstelling voor het project zijn er de afgelopen weken veel mensen bij het dode ree wezen kijken. Waarschijnlijk hangen er veel menselijke ‘geurvlaggen' die maken dat de lijkenpikkers overdag hun kostje elders opscharrelen. Pas tegen de avond en in de vroege ochtendschemering strijken eksters, kraaien en buizerd neer bij het dode reebokje. Ook is 's nachts een steenuil waargenomen, zittend op het ree en pikkend in de omgeving. Waarop de uil jaagde is onduidelijk. Misschien op kevers? Maden zijn tot nu toe nog niet op dit dode ree waargenomen.Een nieuwe kostganger is een das die nieuwsgierig het dode ree bezocht. Het snuffelt wat, maar doet geen poging te eten. Van dassen is bekend dat ze aas eten en best een reeboutje lusten. Afwachten dus of het dier terugkomt…
 

das_bij_kadaver