2 maart 2008

Helaho dansfestival in de Sprong

 Zondag werd in dorpshuis de Sprong in Ooij het jaarlijkse HELAHO dansfestival gehouden. Diverse verenigingen uit Nederland en Duitsland waren naar de Sprong gekomen om voor de hoogste eer in hun dansklasse te strijden.  Er werden  fantastische Gardedansen, solodansen en showdansen getoond en voor de jury was het dan ook niet gemakkelijk. Maar uiteindelijk zijn ze er uit gekomen en aan het einde van de middag konden de prijzen door prins Peter van de Deurzakkers worden uitgereikt. Het HELAHO dansfestival iwordt georganiseerd door de gezamenlijke carnavalsverenigingen uit het Hoog en het Laag in de gemeente Ubbergen en Millingen aan de Rijn. 

Zie de foto's van voor de middagpauze

zie de foto's van na de middagpauze.

zie de foto's van de prijsuitreiking

 dscf5243helaho  dscf5320helaho


De Twinkle Stars van de Deurzakkers uit Ooij wonnen de 3e prijs bij de gardedans Minioren en de1e prijs bij de showdans. Bij de gardedans junioren wonnen de Puppies van de Deurdouwers uit Millingen de 3e prijs en de 2e prijs bij de showdans, terwijl de Little Dolls uit Ooij de 3e prijs hadden bij de showdans. Solodanseres Lynn Gerrits van de Deurzakkers uit Ooij won de 1e prijs. Different van de Cavalieren uit Beek won de 3e prijs bij de showdans senioren, terwijl de Rellebellen van de Deurdouwers uit Millingen de 2e prijs wonnen bij de showdans voor de jeugd.