4 februari 2008

Kettingbotsing in Ubbergen

 dscf6173aanrhavo  Maandagmiddag is een kettingbotsing met 4 auto's ontstaan op de N325 te Ubbergen, waarbij de bestuurder van de laatste auto zodanig gewond raakte, dat hij door de brandweer van Ubbergen uit zijn benarde moest worden bevrijd. Het dak werd van de auto gehaald en de bestuurder is met onbekende verwondingen overgebracht naar het ziekenhuis in Nijmegen. Als gevolg van deze aanrijding ontstonden lange files en moesten een aantal carnavalswagens lange tijd wachten, voordat ze zich bij de optocht konden aansluiten. Drie van de vier betrokken auto's zijn door takelbedrijf Houterman afgevoerd. Ook moest Houterman een autobus lostrekken, welke bij het keren op de rijbaan in de berm was weggezakt. zie de foto's

04 feb 2008,   (Bron: De Gelderlander)

 BEEK – Carnavalswagens op weg naar de Rozenmaondagoptocht in Beek hebben, buiten de schuld van de bestuurders, een groot ongeval veroorzaakt op de Nieuwe Rijksweg bij Ubbergen.

Automobilisten die er achter reden werden verrast door het lage tempo van de praalwagens en moesten hard remmen. De 34-jarige bestuurster van een aantal auto's verder daar achter merkte dat te laat op waardoor een kettingbotsing ontstond. Daarbij raakten vier auto's betrokken. Een 37-jarige automobilist kon ter plaatse door ambulancepersoneel behandeld worden, de 34-jarige vrouw uit Oss die te laat remde, moest door de brandweer bevrijd worden. Zij is naar het Radboudziekenhuis gebracht.

De weg was gedurende anderhalf uur afgesloten. Een tiental praalwagens uit Lent en Oosterhout kwam vast te zitten in de file, maar arriveerden uiteindelijk net op tijd voor de optocht in Beek.

  Beek (Ubbergen), 04-02-2008  (Bron Politie Gelderland-Zuid)

  • Maandagmiddag om 13.00 uur kreeg de politie een melding binnen van een aanrijding aan de Nieuwe Rijksweg in Beek (Ubbergen).

Ter plaatse aangekomen bleek het te gaan om een kop-staart botsing waarbij vier personenauto's waren betrokken. Direct ontstond er file op de Nieuwe Rijksweg (N325), mede omdat er op dat moment een serie carnavalswagens stapvoets vanuit Ubbergen richting Ooij reden. Een eerste gedeelte van deze serie carnavalswagens reed langzaam over de N325 waardoor personenauto's de wagens wilden inhalen. Hierdoor moest de voorste van de vier personenauto's, met een 22-jarige bestuurder uit Beek, onverwachts afremmen. De tweede auto, met een 39-jarige bestuurder uit Millingen aan de Rijn en de derde auto achter hem, met een 37-jarige bestuurder uit Nijmegen, konden ook nog net op tijd remmen. Daarachter reed een vierde auto met een 34-jarige bestuurster uit Oss. Deze zag echter te laat dat zijn voorgangers remden en botste achterop de derde auto. Vervolgens veroorzaakte dit alsnog een kettingbotsing. De bestuurder uit het derde voertuig kon ter plaatse door ambulancepersoneel worden behandeld. Het vierde voertuig werd door de brandweer opengeknipt zodat deze 34-jarige bestuurder voor controle kon worden overgebracht naar het Radboudziekenhuis in Nijmegen. De Nieuwe Rijksweg werd geheel afgezet. Een bus wilde op de weg keren om zijn route anders voort te zetten maar kwam hierbij met zijn achterwielen vast te zitten in de berm. De bus werd door een takelwagen losgetrokken. Rond half drie werd de wegafzetting opgeheven.