13 januari 2008

Prins Peter d’n Twidde voor de Deurzakkers

Carnavalsvereniging De Deurzakkers uit Ooij heeft gisteravond tijdens een geweldige pronkzitting in dorpshuis De Sprong te Ooij afscheid genomen van prins Piet d'n Erste (Piet Nissen), die, samen met zijn pages Femke en Kim het afgelopen carnavalsjaar over Fustendom geregeerd heeft. Hij wordt opgevolgd door prins Peter d'n Twidde, danwel Peter de Tijdloze (Peter van Rens) Tijdens de pronkzitting nam page Fabienne de taak van page Kim over.  Zie de foto's    dscf6928prinspeter

 

Peter zijn eerste opmerking was:  " Dit wordt een kort jaar". Peter vormt samen met zijn broer Hans een tweeling en heeft daarnaast nog een zus met kinderen. Peter is dus oom. Hij houdt van lekker eten en schuift  graag aan bij zijn moeder. Peter zijn vader is al 15 jaar geleden overleden.    

 Naast Peter zien we de laatste tijd vaak Sabrina, lang leve internet. Maar Sabrina is er echt niet altijd bij , want samen met zijn vrienden feesten en een heeeel koud biertje drinken,  slaat hij ook niet af. Sabrina komt van boven de rivieren maar is al aardig gewend aan Deurzakkers carnaval. In het dagelijks leven werkt Peter bij een bedrijf voor automaterialen. Maar 's avonds "hobbyen met auto's, samen met Mark"' is zeker zo belangrijk. Lekker centjes verdienen is voor de 'pinnert' namelijk ook erg belangrijk. Dagobert Duck wordt hij ook wel genoemd, niet omdat hij zoveel geld heeft maar wel omdat hij het slecht kan missen. Behalve als hij op Marktplaats zit te surfen en daar iets leuks tegen komt voor ' weinig 'geld, maar ook niet als hij met de carnavalsvereniging op stap gaat. En dan niet te vergeten: een oude sloopauto lekker in elkaar rammen op een stuk bouwland. Dan komt het kind bij Peter en Mark weer boven. Het belooft voor de Deurzakkers een intensief jaar te worden want uitgaan mag wat kosten en we hebben tijd zat. Prins Peter is een groot liefhebber van borrelnootjes.
Tijdens de pronkzitting werd afscheid genomen van page Kim, die twee jaar page is geweest van de Deurzakkers. Ze werd opgevolgd door page Fabienne.