23 december 2007

Schaatser zakt door ijs in Ooij.

 Zondagmiddag zakte een schaatser uit Ooij, in de buurt van zijn woning in de uiterwaarden naast het terrein van Büchner door het ijs, waardoor hij bijna helemaal onder water raakte. Met alleen zijn hoofd nog boven water werd het een penibele situatie. 112 werd gebeld en zowel de politie als de ambulance kwamen ter plaatse, terwijl eveneens de brandweer van Ubbergen een oproep kreeg. Andere schaatsers, die de drenkeling zagen, probeerden hem eerst zo uit het wak te krijgen, doch dat lukte niet, omdat het ijs daar te gevaarlijk was. Daarom werd de in de buurt wonende Jan Büchner gewaarschuwd, die met een touw ter plaatse kwam en zo de drenkeling op het ijs kon trekken. Bij hem thuis, kon de drenkeling vervolgens, met o.a een warme douche, weer op verhaal komen. De brandweer kon in de kazerne blijven. Op de foto het wak, waar de drenkeling uit gekomen is. zie foto's van de plaats,zonder drenkeling  dscf4068wak