8 december 2007

Annie Arts Ubbergse vrijwilliger v h jaar

 Tijdens de vrijdagavond gehouden verkiezingen voor vrijwilliger van het jaar 2007  in de gemeente Ubbergen, werd Annie Arts-Arnts uit Ooij gekozen tot Vrijwillger van het jaar 2007. Zij won deze verkiezing, waarbij 10 genomineerden waren. Het betrof de volgende genomineerden:  1. Mevr. Annemarie Hendriks; 2. Mevr. An Toussaint;  3. Mevr. Tiny Hendriks; 4. De tuinopa's uit Ooij; 5. Mevr. Dorine Keukens; 6. Dhr Tiny Huijbers; 7. Mevr. Annie Arts; 8. De heer Wim Janssen; 9. Mevr. Carolien Verbeet; 10. Mevr. Janny van de Linden. De winnares kreeg een cheque van 500 Euro uit handen van vestigingsdirecteur Wim Warmerdam van de Rabobank Nijmgen, kantoor Beek en een beker uit handen van wethouder welzijn van de gemeente Ubbergen, Leidy van der Aalst. Dit geld mag ze naar eigen keuze besteden voor een vereniging of vrijwilligersorganisatie. zie de foto's
 

dscf0915anniea


 Mevr. Annie Arts uit de Ooij. Op 81 jarige leeftijd nog zeer actief binnen de KBO en het seniorenkoor in de kerk. Bezoekt vaak zieke mensen, heeft jarenlang opgetrokken met gehandicapte buurvrouw die pas is overleden. Zij nam ze mee en bleef bij haar als de buurman niet thuis was. Zorgde jarenlang voor een alleenstaande tante. Het vrijwilligerswerk loopt als een rode draad door het leven van Annie. Meer dan 20 jaar in het bestuur en vrijwilligers werk in het dorphuis De Sprong. Vele jaren bestuur / voorzitter van Vrouwenbeweging Ooij. Vele jaren actief in Oranje comité , Organisatie collecte en collectant van K W F . Voor 't Polen comité jarenlang bingo's georganiseerd, kleding verzamelen en uitzoeken wassen en sorteren en in dozen verpakken om te versturen. Ondanks haar 9 kinderen een moeder die zich meer als 50 jaar met tomeloze inzet dienstbaar gemaakt heeft voor anderen, altijd met veel liefde en plezier.

door Geert Willems (Bron: De Gelderlander)

 OOIJ – De 81- jarige Annie Arts uit Ooij vond het al erg dat ze op het lijstje van kanshebbers stond, die Vrijwilliger van het Jaar in de ge­meente Ubbergen konden wor­den. Toen gisteravond in dorps­huis De Sprong bleek dat ze ook nog eens unaniem was verkozen voor die ereprijs, moest ze toch wel even slikken.
Maar verdient heeft ze het zeker, blijkt uit haar uitgebreide staat van dienst: ‘Nog zeer actief binnen de KBO en het seniorenkoor in de kerk, bezoekt vaak zieke mensen, heeft jarenlang opgetrokken met gehandicapte buurvrouw die pas is overleden. Zij nam ze mee en bleef bij haar als de buurman niet thuis was. Zorgde jarenlang voor een alleenstaande tante', aldus het juryrapport. Verder was ze zeer ac­tief in dorphuis De Sprong, de Vrouwenbeweging Ooij, het Oran­jecomité, het Koningin Wilhelmi­nafonds en het Polencomité.
„ Het vrijwilligerswerk loopt als een rode draad door het leven van Annie", bevestigt jurylid Lenie Rik­ken- Verriet. „ Al meer dan vijftig jaar. En dan heeft ze ook nog eens negen kinderen, waarvoor ze heel veel doet."
Lenie kwam Annie eerder deze week nog tegen bij het handwer­ken. „ Ze was maar aan het zuch­ten en het zuchten", vertelt Lenie. „Wat is er toch, vroeg ik. ‘Ik kan het niet hebben dat ik genomi­neerd ben voor Vrijwilliger van het Jaar, zei ze. ‘Dat zint me hele­maal niet. Er zijn zoveel mensen die goede dingen doen, waarom moet ik dan zo in de belangstel­ling staan?'. Toen heb ik haar uitge­legd dat ze het verdient en dat alle juryleden punten mogen geven aan de tien genomineerden. Van 1 tot en met 10. Toen viel er toch iets van haar af."
Gisteravond bleek dat alle juryle­den de volle tien punten aan An­nie hadden toegekend, zodat ze een jaar lang de Mostart-trofee in haar huiskamer mag stallen. Ook kreeg ze een aandenken dat ze mag houden. Annie mag 500 euro aan een goed doel geven.