3 november 2007

Wandelvereniging Mooi Nederland aan de GPS

 Vanmiddag hebben een aantal vrijwilligers van de wandelvereniging "Mooi Nederland" uit Beek les gehad in het gebruik van GPS, als voorbereiding op nieuwe wandelroutes in de toekomst, die door hen uitgezet zullen worden. Bram Janssen, een medewerker van de KNBLO was hiervoor speciaal naar Beek gekomen om deze mensen te instrueren. zie de foto's  dscf2055gps


Wandelsportvereniging “Mooi Nederland” op de GPS-toer 

De vrijwilligers van wandelsportvereniging “Mooi Nederland” uit Beek offerden hun vrije zaterdagmiddag (3/11) op om gezamenlijk de cursus GPS van het Nederlands Wandelverbond KNBLO te volgen. Bram Janssen van de KNBLO verzorgde dit.

Het theoretisch deel van de cursus werd gegeven bij “Sous les Eglises”in Beek.

Het belangrijkste, praktische gedeelte vond plaats in de heuvelrug. Gewapend met hand-navigators, hét “wapen” van GPS,werd de uitgezette route gevolgd. Ter geruststelling, iedereen haalde het eindpunt.

Na afloop werd bij “Sous les Eglises” door Bram Janssen uitvoerig uiteengezet hoe een en ander kan worden gebruikt bij het voorbereiden en uitzetten van wandelroutes. Het bestuur van “Mooi Nederland” heeft het idee bij de volgende wandeltocht op 1 juni 2008 een 5 km-GPS-route uit te zetten.