13 oktober 2007

Radio Gelderland in Berg en Dal

 dscf7147bend  Zaterdag 13 oktober heeft radio Gelderland live de Ronde van Gelderland uitgezonden vanuit het Gemeenschapshuis Kerstendal in Berg en Dal.  Door het programma heen ziaten een aantal quizen/opdrachten, waarmee punten te verdienen waren en wanneer 2500 punten gehaald waren, dan zou er een bedrag gewonnen worden t.b.v. een jeugdhonk. Deze punten konden gehaald worden door bv. een groot aantal bezoekers, het aanwezig laten zijn van 25x 80 plussers en 75 geraniums (haal de ouderen achter de geraniums vandaan) e.d. De benodigde 80 plussers en de geraniums werden wel gehaald en er bleken 318 bezoekers geweest te zijn, maar helaas werd het vereiste aantal van 2500 punten niet gehaald. Desondanks was het een geweldige happening. Zie de foto's.


  PERSBERICHT

Omroep Gelderland komt naar Berg en Dal op zaterdag 13 oktober van 10.00 tot 13.00 uur.

Op zaterdag 13 oktober zal De ronde van Gelderland live op radio Gelderland worden uitgezonden vanuit Gemeenschapshuis Kerstendal, tussen 10.00 en 13.00 uur. De ronde van Gelderland is een live radioprogramma wat gedurende het seizoen verschillende gemeentes bezoekt. Op zaterdag 13 oktober zal Berg en Dal aan de beurt zijn.

Door het gehele radioprogramma zitten een aantal quizen/opdrachten verweven waar punten mee te verdienen zijn, ook het aantal bezoekers tijdens de live-uitzending is van belang voor het aantal punten. Wanneer de 2500 punten behaald worden, wordt er een bedrag gewonnen voor een doel t.b.v. de Berg en Dalse bevolking. Het programma heeft wekelijks een aantal items die in elke gemeente hetzelfde zijn. Zo is er o.a. een centrale opdracht die vrijdagmorgen 12 okt. tussen 8.30 en 9.00 uur bekend gemaakt zal gaan worden. Een week voorafgaand aan de radiouitzending zal erop TV-Gelderland regelmatig een promofilmpje te zien zijn. Dit filmpje is al opgenomen, in dit filmpje hebben alle kinderen van de Titus-Brandsma school gefigureerd, tevens zijn er opnames gemaakt van Pannenkoekenrestaurant De Duivelsberg en enkele mooie plaatjes van Berg en Dal.

Uiteraard hebben we al heel veel huiswerk gemaakt, zodat we ook voor u, wanneer u Kerstendal bezoekt een mooi programma hebben. Wanneer u Kerstendal binnenkomt ontvangt u een stempel, op vertoon van die stempel kunt u op 13 oktober een Harry Potter pannenkoek voor € 3,– of een herfstpannenkoek met ham, prei, spek en kastanjechampignons voor € 5,– eten bij de Duivelsberg. Voor de kids zal Axi-Traxi / Malden in de gymzaal zorgen voor diverse leuke atracties.

Maar uiteraard kunt u ook de radiouitzending live meebeleven en kijken hoe het allemaal in zijn werk gaat.

Aan het woord zullen komen:

 • – Burgemeester Wilbers van Beek-Ubbergen
 • – Burgemeester Prick van Groesbeek (onder voorbehoud)
 • – Master Barend van Dipten is de Midland Hunt van een van de 4 slipjachtverenigingen die Nederland rijk is. De kennels bevinden zich in Berg en Dal.
 • – Hyke van den Bent van restaurant de Duivelsberg vertelt over de moord op de Duivelsberg, je kunt op de Duivelsberg de resten van de burcht Mergelpe bewonderen die door graaf Balderik en gravin Adela gebouwd zijn in 1012. Gravin Adela werd in 995 verdacht van vergiftiging. Luister naar het boeiende verhaal.
 • – De kinderen van de Titus Brandsma-school met hun eigen Titus Brandsma lied
 • – Ton Loeffen als De verenigingsman van Berg en Dal
 • – Marian van Laanen in de actualiteiten Quiz en als voorzitter van Berg en Dals Bloei
 • – Geert Fleuren en Ton Strijbosch in de historische quiz en als stichting Heemkunde
 • – Charles van der Meer, als kapper (hij gaat tijdens de uitzending knippen) en als spreker over het herplaatsen van het Christus Koningsbeeld.
 • – Mireille Pennickhof Prudon over darten en de gulle gift van Phil Taylor
 • – Een optreden van de dames Patricia Jaspers en Marielle van Hulst
 • – en muzikale afsluiting van Edelweisz.

Uiteraard hopen we dat u massaal de uitzending zult komen bezoeken en ook familie en vrienden van buiten Berg en Dal meeneemt, zodat we een groot aantal bezoekers zullen krijgen.

Irene Bruines en Dorine Verberk

Uit de Gelderlander van 4 oktober.

BERG EN DAL – Wel tweeduizend bezoekers wil de Berg en Dalse Irene Bruines zaterdag 13 oktober naar het Berg en Dalse dorpshuis Kerstendal krijgen . Een ochtend lang is dorp namelijk het middelpunt van het radioprogramma De Ronde van Gelderland van Radio Gelderland. Dat wil een beeld schetsen van het ‘gespleten ' dorp, dat zowel van Ubbergen als van Groesbeek is. Qua radio-tijd wint de Ubbergse kant het, want burgemeester Paul Wilbers komt een praatje houden . Misschien dat Gerd Prick van Groesbeek ook komt, maar dat is nog onzeker, zegt Bruines. Zij is door de radiomakers gevraagd een programma samen te stellen .
Op dat programma staan onder meer Barend van Dipten , die komt vertellen over de slipjachtvereniging. Ook figureren Geert Fleuren en Ton Strijbosch van de stichting Heemkunde in een historische quiz en spreekt kapper Charles van der Meer al knippende over de herplaatsing van het Christus Koningbeeld in het dorp.
Muziek is er ook. De kinderen van de Titus Brandsmaschool zingen hun eigen Titus Brandsma-lied en fanfare Edelweisz sluit alles muzikaal af. Of er echt tweeduizend mensen komen ? Bruines heeft een lokkertje: bezoekers krijgen een kortingbon voor een pannenkoek in De Duivelsberg .