9 oktober 2007

Start bouw Sprengenbeek in Beek

Vanmiddag vond de officiële start plaats van de bouw van het nieuwe plan Sprengenbeek achter het gemeentehuis te Beek. Na een toespraak door de directeur van Planoform mocht wethouder Ria Barber  als eerste officiële handeling een kist met beton vullen. Op het terrein achter het gemeentehuis en het terrein van het voormalige transportbedrijf Groothuijse worden in totaal 19 woningen (vrijstaand en halfvrijstaan) en 16 appartementen (woon-zorgcomplex) gebouwd.  zie de foto's  dscf5404sprengenbeek


 

Officiële start bouw project Sprengenbeek

Nadat Gelders gedeputeerde Peters op 5 maart het officiële startsein heeft gegeven voor de  sanering van het terrein achter het gemeentehuis in Beek, vindt op dinsdag 9 oktober a.s. de officiële "start bouw" plaats van het plan ‘Sprengenbeek'.   Op het terrein achter het gemeentehuis en het terrein van het voormalige transportbedrijf Groothuijse worden in totaal 19 woningen (vrijstaand en half vrijstaand) en 16 appartementen (woon-zorgcomplex) gebouwd. De ontwikkeling is van Planoform Vastgoedontwikkeling b.v. uit Arnhem. Bouwbedrijf Van Grunsven uit Erp zorgt voor de uitvoering. Alle woningen zijn inmiddels verkocht. Planoform realiseert voor Oosterpoort Wooncombinatie de 16 woonzorgappartementen.

De provincie heeft vanuit het Investeringsbudget Stedelijke Vernieuwing 445.000 euro aan dit project bijgedragen voor de sanering van de grond.

Wethouder Grondgebied van de gemeente Ubbergen, mevrouw M.A. Barber, zal bij de "start bouw" de officiële handeling verrichten. Het programma van dinsdag 9 oktober vangt aan om 15.00 uur met een ontvangst op de bouwplaats aan de Verbindingsweg te Beek-Ubbergen. Om 15.30 uur verricht de wethouder de feestelijke handeling.

Met deze officiële start bouw wordt een begin gemaakt aan een goede herontwikkeling op dit terrein.