10 september 2007

Kermismaandag in Ooij

 De maandag is al jaren de drukste dag van de Ooijse kermis. Al om 10.00 uur was er Appel voor de schutters en na een korte rondgang door het dorp kwam men aan bij het koningspaar Fred en Willemien. Daar werd een vendelhulde gebracht voor het koningspaar en de jeugdkoningin Lotti. Deze keer kon vendelier Fred zelf weer eens mee maken, hoe het voelt als er voor je gevendeld wordt. Na het bezoek aan het koningshuis werd een bezoek gebracht aan de pastorie, waar ze ontvangen werden door de waarnemend pastoor Ronald Kerssenmaker  en het kerkbestuur. dscf5216Ook daar werd gevendeld, gevolgd door het drinken van de wijn uit de speciaal in 1989 door diaken Pieter van Iersel geschonken zilveren beker.  Saillant detail is voorts, dat Fred Schel tijdens zijn vorige koningschap in 1989 ook als eerste de beter ingewijd heeft. na het bezoek aan de pastorie was het tijd voor het feest vieren in de danssalon. Daar bracht ook Prins Piet d'n Erste  van carnavalsvereniging De Deurzakkers(zie de foto's) met zijn gevolg een bezoek aan de schutterij. Daarna werd er tot vroeg in de avond gefeest.Zelfs Robbie Williams kwam nog even langs om even op te treden. zie de foto's