10 september 2007

Rabo dikkebanden race in Ooij

  Zondagmiddag is er in Ooij, op het bedrijventerrein de Bouwkamp, een door de Gelderse Sportfederatie, in samenwerking met de Gemeente Ubbergen en de Stichting Wielersport Beek-Ubbergen georganiseerde RABO Dikke banden race verreden. De basisscholen van de Gemeente Ubbergen en Millingen waren hiervoor benaderd door de Gelderse Sportfederatie. Alle kinderen tussen 7 en 12 jaar konden hieraan deelnemen en uiteindelijk verschenen er 22 kinderen aan de start. De rennertjes "in spé" werden in 3 groepen ingedeeld: 7/8 jaar, 9/10 jaar en 11 jaar. Het startsein werd gegeven door wethouder Leidy van der Aalst en Rabobank directeur dhr. Warmerdam. zie de foto's van Jack/Jolanda Franssen img_1530


 

Bij de 7/8 jarigen ging de winst na 2 ronden van 750 mtr. naar  Bart van Slagmaat, 2de werd Stan Jansen en 3de Sven Hunt.In deze categorie deden ook twee dames mee, 1e werd Anne Fleur van Rooijen en 2e  Fleur Peelen. De categorie 9/10 jaar hebben drie ronden gereden en werd gewonnen door Naud Janssen, 2e werd Erik Sommer en 3e Frank Verweij. Bij de categorie 11 jaar waren slechts twee deelnemers die 4 ronden moesten rijden. De winst ging hier naar Robin Schaminee voor Oscar Kersten.

Na afloop van elke race kregen de deelnemers een echt Rabobank “ravitaillerings” tasje met drinken en koek. Ook had de Rabobank voor leuke prijzen voor de winnaars gezorgd. De prijzen en felicitaties werden door Dhr. Warmerdam en Mevr. van der Aalst uitgereikt. De winnaars kunnen meedoen aan de landelijke finale van de RABO Dikke banden wedstrijden in Lisse.

Mede dankzij de inzet van de politie en een aantal enthousiaste vrijwilligers was het een zeer geslaagd evenement