19 augustus 2007

Karateka Rob vd Sluijs 75 jaar

  Op zich is het behalen van de leeftijd van 75 jaar niet bijzonder. Maar als je dan nog actief leraar karate bent, is het wel vermeldenswaardig. Dat gold vandaag voor sensei Rob v.d. Sluijs uit Ooij, die vandaag 75 jaar werd en dit samen met familie en vrienden vierde in een tent bij zijn woning aan de Erlecomsedam. Rob is op latere leeftijd met karate begonnen en is inmiddels uitgegroeid tot een karateka van naam. In Ooij leidt hij nog elke week jongere en oudere karateka's op en hoopt met zijn lessen de leerlingen net iets meer mee te geven dan alleen de karate. Met zijn 8e Dan is hij waarschijnlijk één van de oudste karateleraren in West Europa, maar in ieder geval wel met een hoge Dan. Op de foto poseert Rob met zijn vrouw Carolien, kinderen en kleinkinderen. dscf0764