14 juli 2007

Thom de Graaf opent 4Daagse

 dscf3140  Met de onthulling van de Nijmegenprent 2007, gemaakt door de Groningse kunstenares Antje Veldstra, opende burgemeester Thom de Graaf van Nijmegen zaterdagmiddag de Vierdaagse 2007. Vele genodigden waren naar de St. Stevenskerk gekomen om daar dit feest mee te maken. De kerk was feestelijk versierd met de prachtigste bloemstukken en er zijn diverse exposities van 12 kunstenaars. (Zomerexpositie). De opening werd afgesloten met een optreden van Barrelhouse, die de nacht er voor nog hadden opgetreden bij het North Sea jazzfestival. Tijdens deze opening werd de kunstenares Antje onderscheiden met de Labyrinthspeld van Nijmegen.  zie de foto's


 Cultuur en natuur in één.
Aan de basis van de Zomerexpositie 2007 ligt het Nijmegenpad. Een wandelroute die begint en eindigt bij de Stevenskerk en de veelzijdigheid van het Nijmeegs landschap laat zien.
Tien kunstenaars, die in hun werk bezig zijn met het landschap, hebben zich door het Nijmegenpad laten inspireren. De beelden, schilderijen, etsen en houtsneden die hierbij ontstaan zijn, vormen de kern van de Zomerexpositie.
Op de fraai vormgegeven routekaart staan alle inspiratiepunten aangegeven met daarbij afbeeldingen van de kunstwerken.

Deelnemende kunstenaars: Antje Veldstra (Nijmegenprent 2007), Frank Dekkers, Vincent van Ojen, Rita Lentz en Siemen Dijkstra (kleurenhoutsneden), Charles Donker (etsen), Wim Zurné (zeefdrukken en schilderijen), Milena Tlustá, Huub Milder en Margot Maaskant(schilderijen), Evert van Fucht (beelden) en Elysia Verhoeven (keramiek).
Expositie en (een deel van de) wandeling bezorgen u (en uw gasten) een onvergetelijke Nijmegendag.
De expositie is gratis, de wandelkaart kost € 2,50.