4 juli 2007

Schaapskudde in de kuil te Berg en Dal

 Sedert enige tijd bevindt schaapherder Raymond Jonker zich dagelijks met zijn schaapskudde van ongeveer 250 schapen in de kuil te Berg en Dal. Raymond is als schaapherder in dienst van Wassum Landschapsbeheer, welke organisatie op 11 verschillende plaatsen in Nederland dergelijke kuddes heeft lopen om zo de natuur een handje te helpen. dscf0315schapenVan die 11 kuddes lopen er drie in de gemeente Nijmegen. Dit betreft de Hatertse en Overasseltse Vennen, stadspark Staddijk/Lindenholt en Heumensoord. Normaal loopt hij met zijn kudde op Heumensoord, maar omdat men de heide op het talud langs de kuil weer in goede staat wil brengen is deze schaapskudde in de kuil  om daar wat aan te doen. De schapen zijn overdag zoveel mogelijk in de kuil maar in de loop van de middag drijven de honden van Raymond de schapen weer bijelkaar en gaan ze naar een weiland achter het Klappeijenpad in Berg en Dal om daar de nacht door te brengen. Waarschijnlijk is hij deze week voor het laatst om in september of oktober nog een weekje terug te keren. zie de foto's