1 mei 2007

Kinderen van foute ouders in Bevrijdingsmuseum

 dscf0733

 Vanmiddag was in het Bevrijdingsmuseum 1944-1945 te Groesbeek de officiële opening van de expositie "Getekend geboren: Kinderen van "foute " ouders. (De bevrijding was er, maar niet helemaal voor ons) Na een inleiding door Prof.Dr Peter Romijn, Hoofd onderzoek NIOD, Nederlands Instituut voor Oorlogsdocumentatie, volgden er nog een tweetal sprekers, beiden deel uitmakend van de tentoonstelling. Dit betrof Rinke Smedinga, een na-oorlogs "kind van foute ouder" en Monika Benndorf, kind van een Duitse militair. De expositie is van 1 mei tot 31 oktober 2007. 

zie de foto's vd opening


Een expositie over de invloed van de Tweede Wereldoorlog op het leven van kinderen van NSB'ers. De tentoonstelling bestrijkt de periode vanaf de oprichrichting van de NSB tot de nabije toekomst en de vraag is of er nu opnieuw groepen kinderen zijn die zich buitengesloten voelen door de keuzes van hun ouders.