14 maart 2007

Water naar de Duivelsberg

 dscf1275 Als de brandweer haar werk goed wil blijven doen, dan moet ze natuurlijk vaak oefenen. Zo ook afgelopen dinsdagavond toen de Ubbergse brandweer, samen met haar Duitse collega's uit Kranenburg een oefening gepland had op de Duivelsberg. Deze keer moest uitgeprobeerd worden hoe snel en hoeveel water men van beneden, vanaf de Oude Kleefsebaan naar het hoogste punt bij het restaurant De Duivelsberg kon krijgen. Daarvoor moest 960 meter slang uitgerold worden en dat lukte. De oefening was geslaagd en de brandweer weet nu weer wat haar te doen staat, als er iets zou gebeuren. Na afloop was er een nabespreking en  werd er een gezamenlijke maaltijd gehouden in de brandweerkazerne in Beek. Ook een aantal oud-brandweerlieden waren hierbij aanwezig.  zie de foto's.