11 februari 2007

Boerenbruiloft Beek

 

In Beek vonden zaterdagmiddag de eerste (voor-) carnavaleske activiteiten plaats. Zoals reeds een aantal jaren de traditie is geworden, werd deze zaterdag de boerenbruiloft gehouden, waarbij John en Birgit Cremers in de bruiloftszaal van Hotel 't Spijker in de onecht werden verbonden.

bbbeek

Zie de foto's van Willy Bos.     Zie: Fotosite Willy Bos

 


 

C.V. De Cavalieren  (geschreven door Marcel Peters)

John en Birgit Cremers Beeks boerenbruidspaar 2007

Gisteren, zaterdag 10 februari, zijn John en Birgit Cremers door de ambtenaar van de burgerlijke boerenstand, Willies d'n Wasbaas, in de bruiloftzaal van Hotel het Spijker met elkaar in de onecht verbonden.

Nadat zij zich rond het middaguur samen met hun hofhouding in café Sous Les Eglises verzameld hadden, namen zij rond de klok van 14.15 uur plaats in de boerenkar van Dorus Jansen. Begeleid door de Hofkapel kwam het hele gezelschap na een rondgang door Beek aan bij "De hooischuur van Rob" , zoals Hotel Spijker die dag genoemd was.

Daar werden zij welkom geheten door Willies d'n Wasbaas(Ted Maas), die hen begeleidde naar de boerenbruidszaal, waar familie, verschillende hoogwaardigheidsbekleders, vele prominenten en andere belangstellenden hen warm verwelkomd hebben.

In een kort woord van welkom door de ceremoniemeesters Jurgen op den Camp & Marcel Peters, gaven zij de presentatie al snel over aan prins Heinz de Fernseher, zodat deze zich alvast warm kon draaien voor al zijn speeches voor het komende carnaval. Heinz leek zich te hebben voorbereid op deze onverwachte taak en sprak de aanwezigen als een volleerd spreekstalmeester toe, waarbij hij zich met name richtte tot het bruidspaar John en Birgit.

Nadat Willies in samenwerking met zijn kompaan Gerard(De Boer) op onnavolgbare, hilarische wijze hun visie op het reilen en zeilen in Beek en omgeving hadden gegeven, werden  John en Birgit officieel in de onecht verbonden.

Na een optreden van de Hofbrouwers werd vervolgens genoten van een boerenmaaltijd, die het gezelschap zich uitstekend liet smaken. Het officiële gedeelte werd wederom op verzoek van beide ceremoniemeesters afgesloten door Heinz de Fernseher. Deze was blijkbaar hierdoor verrast of zodanig geëmotioneerd door de hele middag, dat hij nu wel naar woorden moest zoeken. Maar opnieuw wist Heinz zich hieruit met de nodige humor te redden.

Op de aansluitende receptie het Keldertje van Hotel Spijker werd het kersverse bruidspaar door hun hofhouding, en alle andere aanwezigen en genodigden gefeliciteerd.

Na deze felicitaties ging de receptie zoals gebruikelijk weer over in een gezellige, swingende feestavond, die wederom tot in de late uurtjes geduurd heeft.