6 januari 2007

Nieuwjaarsduik voor honden

 Voor de tweede achtereenvolgende keer werd vandaag de nieuwjaarsduik voor honden in de Rijn gehouden, georganiseerd door koffie- en eethuis  "De Gelderse Poort" in Millingen aan de Rijn. De opbrengst van deze duik is bestemd voor de Dierenambulance Nijmegen (DAN). Deze keer vond de duik plaats met een wat kalere omgeving, omdat Rijkswaterstaat ter plekke alle bomen en struiken heeft gekortwiekt. De watertemperatuur bedroeg 5 graden en een aantal honden hadden het in de Rijn uitermate naar hun zin. Andere honden vonden het maar niks en bleven liever bij hun baasje.Na afloop was er erwtensoep voor de baasjes en andere aanwezigen. Zie de foto's.

 

  dscf2750


  Persbericht

OPROEP AAN ALLE HONDEN  KOFFIE EN EETHUIS "DE GELDERSE POORT" ORGANISEERT WEDEROM I.V.M. HET GROTE SUCCES VORIG JAAR "DE NIEUWJAARSDUIK 2007 VOOR HONDEN" MET MEDEWERKING VAN DE D.A.N.

MILLINGEN AAN DE RIJN, zaterdag 6 januari om 12.00 uur precies gaat Erika Schmidt van Koffie en Eethuis "De Gelderse Poort" het startschot geven voor een duik in de Rijn voor het goede doel.

Dit jaar zal de D.A.N. (Dieren Ambulance Nijmegen) ook weer aanwezig zijn. De afgelopen tijd is er veelvuldig gevraagd of de nieuwjaarsduik voor honden ook dit jaar weer gehouden wordt. De verwachting is een grotere opkomst als vorig jaar, waar we natuurlijk ook naar streven, want dan hebben we voor het goede doel ook een grotere opbrengst. Dus neem alle vrienden en bekenden met honden maar mee.

Het inschrijfgeld gaat naar het goede doel en het Koffie en Eethuis heeft voor  deze gelegenheid  een  D.A.N. pannenkoek op de kaart staan. Bij elke verkochte D.A.N. pannenkoek gaat er een donatie in de collectebus die er het hele jaar zal blijven staan. Net zoals vorig jaar worden we gesponsord door de plaatselijke Boerenbond.

De duik in de Rijn zal plaats vinden bij de aanlegsteiger van Rondvaartbedrijf "de Duffelt".