15 december 2006

Museum de Kleine Heilige Geest

 

 krib  In Groesbeek is op het adres van Ruysdaelweg 37 een wel heel speciaal museum. Dit is het particuliere museum "De Kleine Heilige Geest", dat is ondergebracht in een aantal kamers van de woning van Diny Kuijpers. Diny heeft in de loop der jaren zoveel liturgische en devotiekunst verzameld (Beelden van vroeger voor vandaag) , dat het een waar genoegen is, om deze verzameling te bekijken.  In deze tijd is de verzameling geheel in Kerstsfeer ingericht  met verschillende kerststallen. Zelfs de serre van haar woning bevat een prachtige  bijzondere grote kerststal, die ook zeker de moeiete van het bekijken waard is. Kom gerust een dezer dagen eens kijken in deze sfeervol ingerichte woning annex museum.  De openingstijden zijn op 17 tm 20 en 26 december, alsmede op 6 januari van 14 tot 18 uur. En natuurlijk kan het museum ook op afspraak bezocht worden. (tel. 024-3973341). Zie ook haar website.