26 september 2006

Italiaanse avond Bibliotheek Beek

 

dscf1936

Quirine Melssen zingt terwijl Rosita Steenbeek luistert

 

 

Dinsdagavond vond in de bibliotheek van Beek, welke sinds kort gevestigd is in het nieuwe Kulturhus, een Italiaanse avond plaats. De schrijfster Rosita Steenbeek liet het publiek, dat in grote getale aanwezig was, genieten van haar verhalen en nam tevens de gelegenheid om haar boeken te signeren. Verder was er een optreden van Quirine Melssen, die op accordeon begeleid werd door Bart Lelivelt. zie de foto's.

Italiaanse avond met schrijfster Rosita Steenbeek  en Quirine Melssen (zang) in de nieuwe bibliotheek Beek 

Rosita Steenbeek (1959) werd bekend met haar roman De laatste vrouw (1994) , waarin ze verslag deed van haar relaties met drie oudere- min of meer beroemde Italiaanse mannen.

Het boek trok mede door de keuze van haar minnaars ook internationaal de aandacht.

Na haar debuutroman volgen nog Schimmenrijk (1999), Ontmoeting in Venetië (2000) , Thuis in Rome (2000) , een veredelde reisgids over Rome, ‘haar' stad, Ballets Russes (2002) en Intensive Care (2004).

In dit laatste boek beschrijft Steenbeek de tragische nasleep van een ernstig auto-ongeluk, dat haar en haar moeder in het ziekenhuis doet belanden en haar neef, de bestuurder van de auto, het leven kost.

21 september is haar nieuwe roman Siciliaans testament verschenen.

 

Quirine Melssen uit Nijmegen zingt Italiaanse liederen en aria's en ook nog wat eigen werk. O.a. muziek van Rossini, Puccini en Nino Rota (componist van films van Fellini). Ze wordt op accordeon begeleid door Bart Lelivelt.

Quirine Melssen combineert vaak zang en theater en dat is in dit programma ook weer te merken. (http://www.quirinemelssen.nl/)

Geef een reactie

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.