26 september 2006

Samenwerkings overeenkomst Brandweer MUG

Vandaag vond te Berg en Dal bij Conferentiecentrum Holthurnsche Hof  de officiele ondertekening plaats van de samenwerkingsovereenkomst van de Brandweer MUG. Deze ondertekening gebeurde door de drie burgemeesters van de gemeenten Millingen aan de Rijn, Ubbergen en Groesbeek en gebeurde op feestelijke wijze in aanwezigheid van de meeste brandweermensen uit dit gebied. De drie burgemeesters werden, ieder in hun eigen brandweerauto, met loeiende sirenes "aangevoerd".  Door burgemeester de Beer van Millingen werd tevens de nieuwe naam op een van de brandweerwagens (een tankautospuit van Groesbeek) onthuld.  zie de foto's.  

 

dsc_4380dl

 

Brandweer MUG bundelt krachten  via samenwerkingsovereenkomst

Dinsdag 26 september zullen de (MUG)-gemeenten Millingen aan de Rijn, Ubbergen en Groesbeek bij Conferentiecentrum Holthurnsche Hof in Berg en Dal een overeenkomst ondertekenen, waarmee de samenwerking tussen de drie brandweerkorpsen officieel bekrachtigd wordt.

Vanaf dat moment zullen de korpsen actief zijn als Brandweer MUG, onder leiding van commandant Frank de Kruijff. Groesbeek heeft de rol van coördinerende gemeente en de ondersteunende afdeling brandweer is dan ook gevestigd in het gemeentehuis van Groesbeek. Daar kunt u via het algemene telefoonnummer 024 – 39 96 111 of e-mail: brandweer-mug@groesbeek.nl terecht met al uw vragen op het gebied van brandweer of brandveiligheid.

Kazernes blijven bestaan
De samenwerkingsovereenkomst geeft voor de brandweervrijwilligers voor de brandbestrijding in de drie gemeenten geringe veranderingen. Het eigen korps blijft intact en ook de eigen kazerne als uitrukpost zal niet veranderen.

In totaal kent Brandweer MUG zo'n 70 vrijwilligers die – zo is de overtuiging – gezamenlijk beter in staat zijn om de brandweertaken anno 2006 uit te voeren.

  15-09-2006 | 01:10 Dinsdag 26 september zullen de (MUG)-gemeenten Millingen aan de Rijn, Ubbergen en Groesbeek bij Conferentiecentrum Holthurnsche Hof in Berg en Dal een overeenkomst ondertekenen, waarmee de samenwerking tussen de drie brandweerkorpsen officieel bekrachtigd wordt. Vanaf dat moment zullen de korpsen actief zijn als Brandweer MUG, onder leiding van commandant Frank de Kruijff.

  • Lees verder op Gemeente Groesbeek