12 september 2006

Jannes op Ooijse kermis

 

 De Drentse zanger JANNES trad maandagavond tijdens de Ooijse kermis op in de schutterstent . De tent was vol en het gelukte hem om de boel weer op de kop te krijgen. Een aantal fans namen nog gauw even de gelegenheid om samen met Jannes op de foto te gaan. zie de foto's  

dscf6198

 

Jannes ‘Bauer met power' zingt Ooij plat

Door BAS VAN DER HOEVEN                                            Bron: de Gelderlander.

Dinsdag, 12 september 2006 – OOIJ – Ooij ging plat voor Jannes en de feesttent op het Reiner van Ooiplein bijna ook. Na afloop van drie kwartier topsport liep Jannes door het publiek naar café De Vink en ging met iedereen die dat wilde op de foto.


Het koningspaar Marian en Toon Thomassen kan nog dansen. Enkele uren later zou de feesttent op de Ooijse kermis gevuld zijn met een kolkende massa hossende fans van Jannes Foto: Do VIsser/De Gelderlander.

Buiten is het 27 graden en binnen in de feesttent op het Reiner van Ooiplein nog een paar tandjes warmer. De mannen van Summerland spelen als vanouds, maar weinigen wagen zich op de dansvloer. Te heet.

Opvallend veel vrouwen uit andere polderdorpen zijn vandaag in Ooij. Ze komen voor Jannes. De zanger van het Nederlandse levenslied zou rond 18.00 uur komen optreden, maar om half zeven is er nog niemand. „Hij zit in de file", weet artiestenmakelaar Leo Lukassen te melden.

Tegen zevenen staat Jannes op de planken en binnen vijf minuten springt en brult de hele tent mee. Ik wil je elke dag een beetje, beetje meer, zingt de zanger. Vooraan het podium staan alleen maar verhitte dames, enkele kinderen en een gehoorzame echtgenoot met zijn vrouw op de nek.

Jannes maakt tussen zijn liedjes door volop contact met het publiek. „Gezellig! Ik wil die handen zien! Goeie vakantie gehad? Ja? Dan gaan we nog een keertje samen naar Griekenland." Het vakantielied volgt en bijna iedereen zingt mee. Gerda Arens bijvoorbeeld. „Jannes is zó", roept ze en steekt twee duimen omhoog. Gerda en de rest van het publiek hossen zodanig dat de houten vloer dreigt te bezwijken. Het is goed te horen dat de liedjesmakers van Frans Bauer, Emile Hartkamp en Norus Padidar ook voor Jannes schrijven. Het verschil? Jannes heeft meer kracht in zijn stem. Meer power dan Bauer.

Na drie kwartier topsport komt de zanger bezweet van het podium. Door het publiek wandelt hij met z'n geluidsman en chauffeur ome Jan (van moederskant) naar café De Vink. Met iedereen die dat vraagt poseert hij geduldig voor een foto. „Ik vind dit geweldig. Dit zijn mijn fans, dankzij deze mensen kan ik dit mooie vak uitoefenen. Dat zal ik nooit vergeten, hoe beroemd ik ook word."

In de feesttent nemen de allersterksten nog een biertje en Summerland speelt. Ome Jan rijdt Jannes terug naar Hoogeveen. „Het rijden, al die kilometers maken, dat is het enige minder leuke aan dit vak", zegt Jannes. „Ach, over een uur en drie kwartier zijn we weer thuis", zegt ome Jan van moeders kant.