12 september 2006

Beekse Kulturhus geopend

 

 

dscf6512

Dinsdagmiddag is in aanwezigheid van diverse genodigden het Beekse Kulturhus geopend. Aan deze opening gingen jaren van voorbereiding en ruim een jaar bouwen vooraf. Diverse verenigingen en instanties hebben in dit Kulturhus, dat een Deense uitvinding is, hun plek gevonden. Dat was ook de reden, dat de Deense ambassadrice in Nederland, Kirstin Biering, was uitgenodigd. Ook de gedeputeerde Esmeijer, die een groot aandeel in deze heeft gehad was aanwezig. Wethouder Leidy van der Aalst is degene geweest, die het gehele project begeleid heeft.  zie de foto's. 

 


 KULTURHUS BEEK
Het eerste feest op 1200 harige tapijttegels


Het Kulturhus Beek is offici­eel geopend. Gistermiddag werd dat gevierd met toespra­ken, champagne en hartige hapjes. En voor het eerst la­gen de 1200 tapijttegels op de gymvloer om die te be­schermen.

Door BAS VAN DER HOEVEN   Bron: De Gelderlander
BEEK ● Paul Wilbers is ape­trots.
En dat geldt eigenlijk voor iedereen die aanwezig is bij de feestelijke opening. Mensen die bij hoog en laag blijven beweren dat het kulturhus een mooi ge­bouw is maar in het verkeerde dorp staat, zijn thuisgebleven.
Dus zijn er alleen maar ah- en oh- roepers in het kulturhus.
En Kulturhus Beek ís mooi.
De foyer: smaakvol.
De toiletgroepen: fris en vrolijk. De grote zaal: functioneel en toch mooi.
De bieb: prachtig.
En ga zo maar door.
De werkers zijn er allemaal. De ambtenaren, de bouwers, de ar­chitecten en natuurlijk Leidy van der Aalst. Dit is het finest hour van de wethouder Welzijn van de gemeente Ubbergen.
Van velen krijgt zij lof toege­zwaaid.
Gedeputeerde Esmeijer vindt dat de Denen ( het woord en het concept kulturhus komt uit De­nemarken) maar eens in Beek moeten komen kijken.
Dat gebeurt.
De ambassadeur van Denemar­ken, Kirstin Biering, is aanwezig en houdt een speech. Ze heeft bewondering voor de manier waarop de gemeente Ubbergen een eigen invulling heeft gege­ven aan het Deense concept.
Bouwbaas Elco Brinkman klaagt natuurlijk over de ‘ procedurele ellende' waar aannemers door­heen moeten voor er gebouwd kan worden en hij breekt een lans voor het beter benutten van de schaarse ruimte in Neder­land door meer functies in een gebouw onder te brengen. Van der Aalst en Biering mogen de openingsceremonie verrichten.
De dames klappen in de handen en het vouwgordijn bij het po­dium gaat langzaam omhoog.
Hierdoor wordt een groot, geel doek met het logo van Kultur­hus Beek zichtbaar.
BurgemeesterWilbers zet Leidy van der Aalst nog eens in de bloemen en besluit: „ We heb­ben nu eindelijk het langge­wenste kulturhus. Punt." Slechts een man kijkt wat be­drukt. Beheerder Frie Borg.
„ Zes uur ben ik bezig geweest met die tapijttegels leggen. Tot na middernacht. Twaalfhonderd tegels. En aan de kanten op maat gesneden. Morgen moeten ze er weer uit. Daar moeten we iets op vinden."


Wethouder Leidy van der Aalst ( midden) deelt kulturhuisboekjes uit. Gedeputeerde Esmeijer bekijkt op de achtergrond een exemplaar en aannemer Wim Jansen drinkt nog een biertje op de goede afloop. Foto: Erik van 't Hullenaar

 

 

Geef een reactie

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.