21 juli 2006

Kermisschool in Millingen

 

 

 Komende week is het in Millingen kermis. Daar hoort ook een rijdende school bij, die geparkeerd wordt bij de Steense Gemeente.  De leerkracht van deze school is dit jaar Annette Broekman-Spierings, ooit geboren in Kekerdom als dochter van de familie Spierings, de vroegere uitbaters van cafe Oortjeshekken in Ooij.  De rijdende school is een grote bus, ingericht als school, met een middelstuk dat in de breedte wordt uitgeschoven. Een schoolbus komt alleen naar een standplaats als er 6 of meer kinderen in de basisschoolleeftijd zijn. De rijdende school staat op hetzelfde plein als de woonwagens van de ouders.  zie de foto's

dscf7499

 


De kinderen gaan in de pauze en tussen de middag gewoon naar hun wagen om te eten etc. De kinderen hebben verschillende leeftijden (groepen 1 tm 8), werken veel met de computer en hebben een eigen schooldossier, waarin bijgehouden wordt welke vakken er behandeld zijn. De kermisexploitanten vertrekken steeds naar andere plaatsen, ieder naar een andere plek. Zo ook de kinderen en daardoor is  het klassebestand heel wisselend. De rijdende school is er niet alleen voor de kermiskinderen, maar ook circuskinderen krijgen op deze manier les. Zelfs kinderen van het Russisch Staatscircus krijgen les in een rijdende school.