13 september 2024

Feestelijke opening hoofdkantoor Rewilding Europe in Heilig Landstichting Berg en Dal op 12 september

het  bord wordt onthuld door Laurien Holtjer, voorlichtster van Rewilding Europe en Marc van den Tweel , voorzitter van de Raad van Toezicht en op de achtergrond het geheel verbouwde pand. (binnen)

Rewilding Europe, een toonaangevende organisatie op het gebied van natuurherstel in Europa, heeft op 12 september feestelijk haar nieuwe hoofdkantoor geopend op de prachtige locatie van Museumpark Orientalis, in Heilig Landstichting, gemeente Berg en Dal. Met deze verhuizing markeert Rewilding Europe een belangrijke mijlpaal in haar missie om natuur op grote schaal te herstellen in heel EuropaRewilding Europe werkt samen met lokale partners aan het creëren van een netwerk van natuurgebieden van minimaal 100.000 hectare verspreid over Europa. In deze gebieden krijgt de natuur de ruimte om zich spontaan te ontwikkelen, met voorbeelden zoals het opnieuw meanderen van rivieren, spontane bosvorming, natuurlijke begrazing en de terugkeer van wilde dieren. Deze nieuwe natuurlandschappen vormen inspirerende voorbeelden van een visie waarin de natuur meer vrijheid krijgt om zichzelf te herstellen. In Nederland gebeurt dit op kleinere schaal in gebieden langs de Waal, Rijn en Maas. De ontwikkeling van lokale economieën, die profiteren van een rijker natuurlijk landschap, speelt hierbij een sleutelrol. Voorheen gevestigd op de Radboud Universiteit, markeert de verhuizing naar Museumpark Orientalis een nieuw hoofdstuk voor Rewilding Europe. Sinds haar oprichting in 2011 is de organisatie getransformeerd van een ambitieus idee tot een toonaangevende kracht op het gebied van natuurherstel in Europa. Namens de gemeente Berg en Dal was wethouder Alex ten Westeneind aanwezig. zie de foto’s. (komen nog)

 

Ons nieuwe kantoor, ‘Wild Quarters’, is een symbool van onze toewijding aan natuurherstel en fungeert als een levendig centrum voor Europese samenwerking,” aldus Frans Schepers, algemeen directeur van Rewilding Europe. “Vanuit deze nieuwe locatie zullen we blijven streven naar het realiseren van onze missie en natuurherstel op grote schaal.”

Het nieuwe kantoor is gehuisvest in een Rijksmonument en maakt deel uit van het erfgoedensemble Heilig Land Stichting. Het pand, ontworpen door architect J. Stuyt, heeft zijn historische waarde behouden tijdens de renovatie, terwijl het tegelijkertijd voldoet aan de eisen van een moderne kantooromgeving.

Verbonden met de natuur

Het nieuwe kantoor van Rewilding Europe is gelegen op de stuwwal bij Nijmegen. Binnen staat verbinding met de natuur centraal. De inrichting is ontworpen door ruimtelijk ontwerpbureau Studio NousNous, die een leidende positie heeft opgebouwd op het gebied van ‘biophilic’ design en veel gebruik maakt van natuurlijke en hergebruikte materialen. Een interieur gebaseerd op biophilic design versterkt de verbinding tussen mens en natuur, stimuleert creativiteit, vermindert stress, verbetert de helderheid van gedachten en versterkt ons algehele welzijn. 

KEK dnl | interieur – architectuur – ontwerp BNO | uit Heilig Landstichting heeft het ontwerp uitgewerkt en de realisatie begeleid met grote aandacht voor detail. Aannemer Cuppens +zn heeft de renovatie uitgevoerd. De realisatie is mede financieel gesteund door een aantal partners en sponsoren van Rewilding Europe, waaronder Libra International BV en EnviroSustain.

Rewilding Europe kijkt er naar uit om vanuit haar prachtige nieuwe thuisbasis verder te werken aan grootschalig natuurherstel in Europa! www.rewildingeurope.com