14 juli 2024

Koning of docent? Koningin Máxima beleeft een sportieve middag op school in Ermelo

(ingezonden)Op woensdagmiddag 19 juni 2024 bezocht koningin Máxima het Gelderse Ermelo voor een bijzondere gelegenheid. De koningin opende namelijk het nieuwe schoolgebouw van het Emaus College, een school die voortgezet speciaal onderwijs biedt aan ongeveer 150 leerlingen in de leeftijd van 12 tot 20 jaar. Opening van het Emaus College. Het bezoek begon rond 14:30 uur toen koningin Máxima arriveerde in Ermelo. Na een hartelijk welkom en een korte ceremonie op het schoolplein, waarbij de koningin officieel het nieuwe gebouw opende, volgde een uitgebreide rondleiding door de school. Tijdens deze rondleiding kreeg Máxima de gelegenheid om verschillende faciliteiten van de school te bekijken, waaronder ontspanningsruimtes, het schoolplein en diverse praktijklokalen voor techniek, beeldend vormen en koken. Educatieve activiteiten. In een van de lokalen sprak koningin Máxima met leerlingen die bezig waren met een project over Thailand. Dit leverde een komisch moment op toen de koningin opmerkte dat een foto van haar en de koning tijdens een staatsbezoek aan ‘Thailand’ eigenlijk in Indonesië was gemaakt. Het toonde niet alleen haar scherpe oog voor detail, maar zorgde ook voor een luchtige sfeer in de klas. En zo bewijst: fouten maken is menselijk. Een wijze les voor in de rugtas van de kinderen. (lees hieronder verder)

Sportieve uitdagingen

Het hoogtepunt van de middag was zonder twijfel de sportieve activiteiten waaraan koningin Máxima deelnam. Ze werd door de school uitgedaagd voor een potje tafeltennis en andere sportactiviteiten, waar ze met zichtbaar enthousiasme dolgraag aan meedeed. Dit spontane meedoen onderstreepte niet alleen haar betrokkenheid, maar liet ook zien dat ze plezier heeft in interactie met de jongeren. Of het nu gaat om het signeren van een schooltas voor meiden of meedoen aan een fysieke activiteit; de koningin doet mee. Voor de kinderen was het uiteraard het lichtpuntje van hun dag: spellen spelen met de koning van Nederland.

Modekeuze van de koningin

Voor deze gelegenheid droeg koningin Máxima een lichtroze jurk van het Belgische modehuis Natan, gecombineerd met een bijpassende hoed van Fabienne Delvigne. Deze stijlvolle outfit had ze al diverse keren gedragen, wat een mooie combinatie van elegantie en duurzaamheid liet zien. De outfit was luchtig en geschikt voor een bezoek aan dit speciale onderwijsinstituut in Ermelo. Er zijn weinig vorstinnen die in haar voetstappen kunnen treden.

 

Afsluiting van het bezoek

Rond 16:00 uur kwam het bezoek ten einde. Na een inspirerende en interactieve middag nam koningin Máxima afscheid van de leerlingen en het personeel van het Emaus College en keerde ze terug naar Den Haag. Dit bezoek toonde wederom de toewijding van de koningin aan het onderwijs en haar vermogen om jongeren te inspireren. De betrokkenheid van de koningin is zeker geen eigenschap om onder het tapijt te vegen. 

Koningin Máxima’s bezoek aan het Emaus College was een waardevolle ervaring voor zowel de leerlingen als de leraren. Haar enthousiasme en bereidheid om deel te nemen aan de activiteiten maakten een blijvende indruk en benadrukten het belang van persoonlijke aandacht en betrokkenheid in het onderwijs.