3 juli 2024

4 leuke uitjes voor deze zomer op Mallorca.

Hoewel er ook deze zomer weer genoeg te beleven valt rondom de Ooijpolder, is een vakantie naar een zonnig oord als Mallorca de uitgelezen kans om weer eens wat nieuws te ontdekken. Je kunt een auto huren op Mallorca om het eiland te verkennen, talloze restaurantjes bezoeken of gewoon genieten van een weekje uitrusten op het strand. De kans is groot dat je op enig moment wel toe bent aan een uitstapje. Er zijn verschillende evenementen en excursies waar je ter plekke een kaartje voor kunt kopen, maar er zijn ook uitjes die je vooraf alvast kunt boeken. Zo ben je gegarandeerd van een plekje en kun je tevens alvast genieten van de voorpret. Daarbij zijn er vaak combinatietickets verkrijgbaar, waardoor je voordeliger uit bent en zijn sommige evenementen vrij te bezoeken. Ben je benieuwd wat je deze zomer allemaal kunt ondernemen op Mallorca? Lees het hier!

Grotten van Hams

Cuevas del Hams, oftewel de Grotten van Hams, zijn een bijzondere plek om te bezoeken als je op Mallorca bent. De grotten zijn 10 miljoen jaar oud, maar zijn pas in 1905 ontdekt. Je kunt een rondleiding boeken door het mysterieuze grottenstelsel, waarbij je onder andere de Ronde Grot, de Klassieke grot en de Blauwe grot bezoekt. Bewonder de haakvormige stalactieten, ontdek het grote ondergrondse meer en vergaap je aan de bloemenpracht van de botanische tuin die in een van de grotten verborgen ligt. Als je de Grotten van Hams bezoekt, kun je eventueel kiezen voor een combinatieticket met Dinosaurus Land, waar je met het hele gezin op avontuur kunt tussen meer dan 100 levensgrote dinosauriërs.

Hop-on-hop-off bustour

Als je Mallorca op eigen gelegenheid en je eigen tempo wilt verkennen, is een auto huren natuurlijk het leukst. Maar als je een dagje niet zelf wilt rondrijden en ondertussen een informatieve rondleiding wilt krijgen langs verschillende bezienswaardigheden op het eiland, kun je gebruikmaken van een hop-on-hop-off-bus. Verken bijvoorbeeld de stad Palma, de hoofdplaats van Mallorca, met een hop-on-hop-off-bustour met stadsrondleiding. Je kunt een 24-uurs ticket kopen waarmee je gedurende de dag gebruik mag maken van deze busdienst vanaf elk van de 16 haltes. Ook kun je hier direct toegangskaarten voor de kathedraal van Palma bij boeken, waardoor je ter plekke niet meer voor in de rij hoeft te staan voor deze populaire attractie.

Markten

Vooral in de zomer worden er op Mallorca veel verschillende markten georganiseerd, waar je originele souveniertjes kunt scoren en lokale producten kunt proeven en kopen. Op donderdagen vindt bijvoorbeeld de grootste markt van Mallorca plaats, de Mercadillo de Inca. Hier kun je gerust een paar uur tussen de kraampjes door struinen en lokale ambachten vinden, zoals de beroemde lederwaren uit Inca. Als je liever op zoek gaat naar een markt die de meeste toeristen nog niet in het vizier hebben, bezoek dan de kleurrijke markt in het pittoreske dorpje Arta, gelegen in de bergen van Levante. Authentieke producten, antiek en gastvrije locals gegarandeerd!

Mare de deu del Carmen

Als je in de maand juli in Mallorca bent, is het zeker de moeite waard om een van de pittoreske vissersdorpjes te bezoeken. In juli wordt namelijk een feest gevierd, genaamd Mare de deu del Carmen, waarbij de beschermheilige voor de vissers wordt geëerd.

De hele maand juli kun je in verschillende kustplaatsen, zoals Felanitx, Andratx en Manacor, genieten van festiviteiten met veel vuurwerk, optochten en botenparades. Kortom, genoeg uitjes en evenementen waar je deze zomer van kunt genieten op Mallorca.