2 juli 2024

๐๐จ๐ž๐ซ๐ž๐ง๐Œ๐š๐š๐ฌ๐ฃ๐š๐ณ๐ณ & ๐Œ๐š๐ซ๐ข๐ž๐ค๐ž ๐จ๐ฉ ๐ญ๐ž๐ซ๐ซ๐š๐ฌ ๐ซ๐ž๐ฌ๐ญ๐š๐ฎ๐ซ๐š๐ง๐ญ ๐“๐ก๐จ๐ซ๐ง๐ฌ๐œ๐ก๐ž ๐Œ๐จ๐ฅ๐ž๐ง.

v.l.n.r. Thed, Marieke en Gerard.
BoerenMaasjazz & Marieke speelden zondagmiddag 30 juni op het terras van de Thornsche Molen in Persingen. Marieke van Ruitenbeek is de spil van het combo. Ze zong bij een vol terras de sterren van de hemel. La Ruitenbeek heeft veel noten op haar zang en is op veel fronten actief. Er verschenen eerder verschillende albums van haar hand en recent kwam het zomernummer ‘De Zomer Wacht’ uit dat ze samen met de Nijmeegse zanger-gitarist Dirk-Wim in’t Hof vertolkt. Een heerlijk nummer dat razendsnel in de verschillende charts omhoog schiet. Bij BoerenMaasjazz zong Marieke haar favoriete jazznummers.
Het trio bestaat verder uit Gerard de Boer op sax en Thed Maas op trompet. Zij speelden eerder jarenlang samen in allerlei verschillende andere formaties zoals Strange Go waarmee deze oude rotten in 1986 de zilveren microfoon van Nijmegen wonnen. Het repertoire van Boerenmaasjazz & Marieke bestaat uit jazzstandards als Cheek tot Cheek, Summertime, Sway en Autumn Leaves, met uitstapjes naar liedjes als Englishman in New York, Naast Jou, La belle dame sans Regrets en Das alles war nie passiert ohne Prosecco. Het publiek genoot deze zondag met volle teugen. zie de foto’s (komen nog)