1 juli 2024

Struinen door de Natuur in Biesterveld nabij Leuth

 Beste omwonenden, bewoners, betrokken (natuur)organisaties en geïnteresseerden,’ Wij nodigen u van harte uit om op donderdag 4 juli de voormalige zandwinning Biesterveld van 16:00 tot 20:00 uur  te verkennen. Wandel door het zeer grote en prachtige gebied,  en bekijk ter plekke wat onze plannen zijn. Planproces. We zijn nu enkele jaren bezig met het proces om te komen tot een zorgvuldig plan voor de Biesterveld. Het participatieproces, vastgesteld door de gemeenteraad, is onze leidraad. Eerst hebben we fase A gedaan: de analyse van het landschap en de natuur. Hierover hebben we iedereen geïnformeerd, vorige zomer in de Hazelaarshof. 4 juli van 16.00 uur tot 20.00 uur.

We zijn nu enkele jaren bezig met het proces om te komen tot een zorgvuldig plan voor de Biesterveld. Het participatieproces, vastgesteld door de gemeenteraad, is onze leidraad. Eerst hebben we fase A gedaan: de analyse van het landschap en de natuur. Hierover hebben we iedereen geïnformeerd, vorige zomer in de Hazelaarshof.

Al deze input hebben we meegenomen in het plan dat we nu gaan presenteren, dit is fase B van het participatieproces.
• Hoe willen we het gebied openstellen en de natuur met haar kwaliteiten behouden?
• Hoe behouden we de kwaliteit van het landschap en de natuur?
• Hoe willen we recreatiewoningen, nevengeschikt aan het natuurgebied, ontwerpen die recht doen aan het mooie gebied?
• Hoe komen we samen met natuurpartijen, bewoners en ondernemers tot een kwalitatief sterk plan?

We laten het graag zien op 4 juli.

Komt u struinen. Ontdek zelf de ruimte en kwaliteit van het gebied. Daarom willen we u onze plannen voor Biesterveld ter plaatse laten zien. Kom tussen 16:00 en 20:00 uur, op een tijdstip dat u schikt, naar het gebied. Trek laarzen of stevige schoenen aan en struin door het gebied Biesterveld. Op een aantal locaties krijgt u uitleg over de natuur en het landschap, hoe we deze behouden, en waar wel of geen recreatiewoningen komen. Het is mogelijk om uw ideeën of mening achter te laten bij de verschillende locaties. Samen met de dorpen. We hebben goed geluisterd naar de dorpen en omwonenden. Als De Beijer voelen we ons extra verantwoordelijk, omdat we al lange tijd in de polder gevestigd zijn en onze locaties op een goede manier willen achterlaten.  

Het moet een rustig gebied moet blijven, een kalm recreatiepark met veel nadruk op de natuur, werd nadrukkelijk aangegeven door u. Er is behoefte aan meer wandelroutes en publieke toegankelijkheid, zodat bewoners straks een rondje kunnen lopen vanuit de dorpen. De dorpen moeten er baat bij hebben. Daarom overwegen we de aanleg van een strandje en samenwerking met lokale ondernemers, zoals Land van Ons, en beperken we de voorzieningen op locatie. Wij kijken ernaar uit om samen met u deze bijzondere plek en ons plan te bespreken. Graag tot 4 juli! 

Contact informatie
Locatie: ingang vanaf de Botsestraat 18 in Leuth
Tijdstip: 16:00 – 20:00 uur
Extra: laarzen of stevige schoenen
Voor vragen: biesterveld@debeijerbv.com

Er is beperkte ruimte voor auto’s. Daarom willen we u vragen, mist mogelijk, om met de fiets te komen.