4 juni 2024

Bed-and-breakfast, maaltijden koken voor gasten?

(adv.)In de Ooijpolder is het fantastisch wonen. Onder de rook van Nijmegen en met het Duitse Kleve in de buurt is er altijd wat te doen, maar kun je je eveneens fantastisch in stilte terugtrekken in de lommerrijke woonplaatsen in de omgeving. Toeristen komen graag naar de Ooijpolder en ook vogelaars weten hun weg hiernaartoe te vinden. Om nog maar te zwijgen over de Nijmeegse Vierdaagse, die ieder jaar tientallen duizenden mensen hiernaartoe trekt. Mensen die állemaal een slaapplek moeten vinden én die allemaal moeten eten. Ook warm eten. Maar wat doe je als bed-and-breakfast, een warme maaltijd serveren? Nu overnachten er vele mensen op campings, en mensen uit de omgeving gewoon in hun eigen huis. Maar vele andere duizenden zullen toch echt elders hun slaapplek moeten vinden voor dit grootschalige evenement. Dit kan net over de grens zijn in Duitsland, maar ook in Nijmegen en omgeving zijn vele hotels, hostels, pensions en bed-and-breakfasts te vinden. Die laatste groep is vaak niet ingesteld op een warme maaltijd serveren, maar tijdens een evenement als de Nijmeegse Vierdaagse is dit toch wel een grote pré. Bed-and-breakfast, hoe schotel je je gasten snel een maaltijd voor? Door gebruik te maken van een inductie kookplaat kun je de gasten bijzonder snel een warme maaltijd serveren. Dit omdat inductie gewoon veel sneller werkt. Wil je vervolgens na het koken de inductieplaat netjes afschermen, dan plaats je er gewoon een inductie beschermplaat overheen. Deze afdekplaten inductiekookplaat zijn ook nog eens hartstikke mooi, omdat ze van plexiglas zijn gemaakt en vaak een trendy design hebben. Een echte must als je kookt voor gasten, die ook nog eens in jouw keuken komen als gastheer, of gastvrouw. Aandachtspunten bij koken op inductie. Wie geen inductie heeft kan eventueel een inductie kookplaat aanschaffen, deze is los op het aanrecht te plaatsen. Het makkelijke van inductie is dat de kooktijd razendsnel plaatsvindt, ook op een losse kookplaat. Wat deze snelle manier van koken wel met zich meebrengt is dat de voeding erg wild plots kan koken; bij sauzen en bij bakken vliegen de spetters in de rondte. Dit kun je ondervangen door een spatscherm keuken te gebruiken. Deze veeg je na afloop gemakkelijk weer even schoon. Let wel op dat er geen vlam in de pan slaat bij hele hoge wattage, als je gaat bakken ligt dit gevaar op de loer. Om voor bed-and-breakfast gasten te koken is snelheid een must. Je hebt vaak meer dan 2 gasten in je bed-and-breakfast immers. Hier kan inductie een mooie hulp bij vormen. Ook op lage warmhoudstand is inductie goed te gebruiken. Het enige nadeel kan zijn dat de huidige pannen niet matchen met inductie. Controleer dit goed van tevoren, anders is de investering wel een hele kostbare. Op inductie is veiligheid voor kinderen ingebouwd; doordat alleen de vinger langdurig op een plek gehouden moet worden en vervolgens andere niet zichtbare toetsen ingetoetst moeten worden, is inductie ook per ongeluk niet voor jonge kinderen te bedienen. De ideale keukenhulp dus, als vaste kookplaat, of als losse kookplaat; zeker wanneer het om veel gasten gaat.