19 maart 2024

PAASEXPOSITIE ZALMPODIUM

Evenals vorig jaar faciliteert het Zalmpodium weer een speciale expositie van leden van Kunstcollectief Gelderse Poort. De expo is het resultaat van een ‘kunstchallenge’ . Een veertigtal leden van KGP heeft gehoor gegeven aan de uitdaging een verbeelding te geven van haar/zijn relatie met  ‘moeder aarde’.  De naam voor de expo is dan ook ‘SOIL’ (aarde). De kunstuiting bestaat uit een grenenhouten kistje van 30 x 40 x 13 cm met daarin de verbeelding van de specifieke relatie of beschouwing van de betreffende kunstenaar ten aanzien van de aarde waarop we leven. Het wordt dus een uitstalling van veertig ‘kistjes’ met zeer gevarieerde ‘inhoud’. De expositie wordt officieel geopend op zaterdag 30 maart om 11.00 uur, onder muzikale begeleiding van Jur den Breejen, die, hoe kan het ook anders in deze dagen, een vertolking geeft van klassiek werk van Bach. De expo loopt tot en met tweede Paasdag van 11.00 tot 17.00 uur’ De toegang is geheel gratis.