15 maart 2024

Brandweer Ubbergen rukt uit voor “brandgerucht”.

De brandweer in overleg bij het pand.

De vrijwillige brandweer van de post Ubbergen te Beek werd donderdagavond 14 maart gealarmeerd door bewoners van een aantal appartementen aan de Prinses Beatrixstraat in Ooij vanwege een melding van “brandgerucht”. De bewoners hadden inmiddels de woningen verlaten. Ter plaatse bleek dat die dag een lekkage bij een van de appartementen was gerepareerd, waarbij een kozijn was geraakt bij het dichtbranden. Dit kozijn was gaan smeulen, waarna het brandalarm in een van de appartementen was afgegaan en de bewoners ook een brandlucht roken. Het smeulende kozijn werd door de brandweer geblust, waardoor verder ingrijpen niet meer nodig was.  Het betreft het voormalige pand van Jan Engelen, dat nu verdeeld is in 3 appartementen.