6 maart 2024

Dhr. en mevr. van Mulukom 60 jaar getrouwd.

Dhr. en mevrouw van Mulukom samen met burgemeester Slinkman.

Op woensdag 6 maart waren Lily van der  Stelt (82) en Henk van Mulukom  (83) uit Heilig Landstichting,  60 jaar getrouwd. Reden voor burgemeester Mark  Slinkman van de gemeente Berg en  Dal  om  hen die dag te komen feliciteren. Voorafgaand aan zijn bezoek had hij  al een  ingelijste trouwakte en een bloemstuk laten bezorgen.  Het echtpaar is geboren en getogen in Nijmegen, daar ook getrouwd en daar hebben ze ook hun eerste huwelijksjaren doorgebracht. Lily heeft als pedicure gewerkt, terwijl Henk in diverse functies en op meerdere plaatsen voor brouwerij De Drie Hoefijzers heeft gewerkt. Dat bracht hen o.a. naar Bergen (L) en Delft/Den Haag.  Daarna  werkte  hij vele jaren bij de Groenwoudt Groep, supermarkten, slijterijen en drogisterijen Kruidvat, vele jaren als vicevoorzitter van de Raad van Bestuur. Lily heeft bij NZC aan wedstrijdzwemmen en waterpolo gedaan, terwijl Henk in 1957 lid is geworden van wielervereniging R&TC Groenewoud 1930 en als nieuweling en amateur wedstrijden gereden heeft. Daarna is hij jurylid geworden van de KNWU en heeft veelvuldig als speaker opgetreden. Hij is heel veel jaren voorzitter geweest van de club en heeft veel wedstrijden georganiseerd op de weg en de Goffertbaan. In 1968 haalde hij Jan Janssen naar het Goffertstadion, nadat deze de eerste Nederlandse winnaar van de Tour de France werd. Henk heeft ook vele profrondes van Nederland georganiseerd.  De grote liefhebberij van beiden is het verzamelen van kunst. Op 8 maart vindt in museum Van Bommel Van Dam in Venlo de opening van de tentoonstelling ‘De Kunst van het Geven’ plaats waar een belangrijk deel van hun collectie wordt tentoongesteld. Zij hebben geen kinderen, vandaar dat hun collectie uiteindelijk in zijn totaliteit aan dat museum geschonken wordt.  Diamanten bruidspaar, van harte gefeliciteerd!