11 december 2023

Kerstconcert Dameskoor Bartholomea

Dameskoor Bartholomea uit Millingen aan de Rijn heeft zondag 10 december een kerstconcert verzorgd in St. Laurentiuskerk in Kekerdom. Het koor staat onder leiding van organist/dirigent Cor van Wageningen. De titel van het concert was Op weg naar kerst. Het koor heeft naast bekend kerstrepertoire werken uitgevoerd van Charles Gounod, Luigi Cherubini, Thomas Attwood, Franz Reisinger en David Willcocks. Er was ook aandacht voor de aanloop naar Kerst, zoals de aankondiging van de geboorte van Jezus door de Engel Gabriël en de reactie daarop van Maria in haar lofzang Magnificat. Daarnaast speelde Cor van Wageningen op het Smitsorgel kerstliederen van Jean-Claude d’Aquin en Samuel Westley. Foto: Hein van Deursen (BD1 Media). Voor meer foto’s zie BD1