2 december 2023

Boomplantdagen 2023 op de Biesterhof in Millingen aan de Rijn.

Wethouder Alex ten Westeneind spreekt de vrijwilligers toe.

Wethouder Alex ten Westeneind van de gemeente Berg en Dal deed zaterdagmiddag 2 december mee aan de laatste (de eerste was op 24 november) van de twee boomplantdagen op de boerderij de Biesterhof aan de Zeelandsestraat te Millingen aan de Rijn. Met hem waren er nog een aantal sprekers en na de inleiding gingen vele vrijwilligers, waaronder de wethouder zelf, aan de slag om de bomen en struiken te planten op het terrein van deze regeneratieve burgerboerderij die op 25 hectare landbouwgrond gezond en biologisch voedsel verbouwt, de bodem en de biodiversiteit verbetert en een gemeenschap opbouwt. Dit planten van ongeveer 2200 boompjes en van o.a. 22 grote bomen gebeurde o.a samen met LUX Nijmegen, de Radboud Universiteit en LifeTerra 22  die als ‘wandelend pop up bos’ door Nijmegen zijn gerold, met als eindstation de Biesterhof. Overigens konden deze grote bomen nu niet, i.v.m. de kou, niet geplant worden. Na afloop was er een gezellig samenzijn rond het kampvuur met de vrijwilligers.

De Biesterhof biedt plaats aan een tuinderij, akkerbouw, fruitbomen, notenbomen, bessenstruiken, kruiden, twee voedselbossen en plekken waar de natuur zijn gang kan gaan.  zie de foto’s (komen nog)