29 november 2023

Help je mee?

De 51  Amerikaanse,  Engelse  en  Canadese  militairen, die  tussen september  1944 en  februari 1945  hun  leven  gaven  in  Leuth, het oostelijk deel  van Erlecom  en  buurtschappen  Kraaijenwald  en  Zandpol  verdienen  een  mooi  monument. Ze  vochten  hier aan het front  en stierven voor  onze  vrijheid.  Stichting 4 mei  herdenking  Leuth  is een actie begonnen  om  het geïmproviseerde monument dat nu  ligt tussen  het monument voor militaire slachtoffers WOII   of de koloniale  oorlog  en die voor burgerslachtoffers  in  WOII   te  vervangen voor  een nieuwe. We willen  dat nieuwe monument in september 2024  onthullen, 80 jaar  na  data. Naast het aanschrijven  van fondsen  vragen we ook de  inwoners  van Leuth om  een  kleine bijdrage.  Kun je een  Euro missen in  je  huishouden  om een nieuw monument  mogelijk  te  maken? Dan kun je meehelpen door dat  bedrag over  te maken  op rekeningnummer:  NL89RBRB8834700813 t.n.v.  Stichting  4  mei  herdenking Leuth. Dankjewel voor je  steun. Willem,  Marie,  Annelies,  Marian en  Joly.