18 november 2023

Presentatie Millings jaarboek 2023

Welke jonge Millingenaar is ontvoerd geweest? Waarom schreven Australische kranten over een van de bazen van de werf? Wie maakten de beste dansmuziek in de polder? Allemaal vragen die beantwoord worden in de extra dikke 26e editie van het Millings Jaarboek. De presentatie van dit unieke inkijkje in de historie van Millingen in de vorm van een boek vond plaats op zaterdagmiddag 18 november in zaal OEV1,  in Millingen aan de Rijn (de Natte). Het was een gezellige bijeenkomst met uitnodigende presentaties. Zo interviewde Bas van der Hoeven Andreas Hetfeld, de maker van onder andere Het gezicht van Nijmegen (Romeins masker dat sinds 2020 op het stadseiland in Nijmegen staat) en de buste van Gerard Philips. Beide kunstwerken werden op de werf in Millingen vervaardigd. Ook gaf buutreedner Gerard van Kuijk nog weer eens een staaltje van zijn humoristische kunnen ten beste. Ook was er een quiz. Het eerste exemplaar werd aangeboden aan Bas van der Hoeven. Het Millings jaarboek was direct na de presentatie te koop in zaal OEV1 en vanaf 20 november bij Hebbes en Primera in Millingen aan de Rijn á € 19,50 (cadeautip voor de feestdagen). Foto: Erik Hell. zie de foto’s op Facebook.